Het bevrijdingsvuur dat sinds 8 maanden in Schijndel brandde is gisteren opgehaald door loopgroep Vitesse’08 uit Gennep. In Gennep wordt komende week gevierd dat men 75 jaar geleden werd bevrijdt. Het Bevrijdingsvuur werd vorig jaar opgehaald in Wageningen en door loopgroep Wijbosch naar Schijndel gebracht waar het de start was voor het bevrijdingsfestival bij Casa del Arte.

Gisterenmorgen om 10.00 uur verzamelden zich een flinke groep belangstellenden uit Schijndel en Gennep zich bij het oorlogsmonument van de 51st Highland Division op de hoek Structuurweg-Rooiseweg. In het bijzijn van o.a. het Gilde Sint Catharina en Barbara en het Oranjecomité opende Dirk Paagman (schrijver van het boek “De Bevrijders van Schijndel”) de korte ceremonie. Ook Harry van den Bogaert van het organisatiecomité 75 jaar bevrijding uit Gennep sprak de belangstellenden toe. Het Gilde bracht de vendelgroet, waarmee het officiële gedeelte werd afgesloten en het vuur kon worden overgedragen aan de lopers uit Gennep. Zij begonnen daarna aan hun ruim 45 km lange tocht terug naar hun woonplaats, waar zij bij aankomst werden ontvangen door o.a. de burgemeester van Gennep dhr.van Beek.

Tijdens de ceremonie in Schijndel maakte onze fotograaf Bas Ulehake onderstaande fotoreportage. Ook Inge Pouwels uit Gennep maakte foto’s bij de ceremonie in Schijndel, tijdens de tocht richting Gennep en de aankomst aldaar in aanwezigheid van de burgemeester. Wij danken Inge voor het toezenden van deze mooie fotoreportage.
Foto’s Bas Ulehake
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Foto’s Inge Pouwels
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!