Anna Hospice officieel geopend met onthulling kunstwerk

‘We willen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van onze gasten’

Op woensdag 19 juni vond de officiële opening plaats van Anna Hospice in Wijbosch. Sinds januari beschikt Laverhof over het hospice dat drie plaatsen voor palliatieve terminale zorg biedt. Inmiddels is hier aan twintig gasten een verzorgd en veilig verblijf geboden in de laatste fase van hun leven.

Anna Hospice
Foto: Laverhof

“Het verlangen naar een hospice bij Laverhof bestond al enige tijd”, vertelt Dominique den Brok, directeur cluster Behandeling, Revalidatie en Ondersteuning Thuis en van het hospice. “Dankzij de zusters van Liefde is dit mogelijk geworden, doordat we deze locatie naast St. Barbara, hebben kunnen overnemen. We hebben in een vleugel met een prachtige huiskamer het hospice gehuisvest. Er zijn al veel gasten geweest. Het is fijn als er behoefte is aan een hospice, dat daar plaats voor is. Inmiddels hebben we al veel waardering gehoord over de zorg die er geleverd is.”

Dominique bedankt de nieuwe vriendenstichting van Anna Hospice, die zich inzet voor de wensen die niet vanuit de zorg betaald kunnen worden. “We willen zoveel mogelijk aan die wensen tegemoet komen. Een speciaal bedankje voor Decogarden die gisteren nog bereid was om de tweede tuintafel met stoelen tegen een vriendenprijsje te leveren.”

Wethouder Coby van der Pas-van Nuland van de gemeente Meierijstad: “We willen graag de zorg dichtbij bieden en als gemeente daar onze bijdrage aan leveren. In de laatste fase van het leven is het fijn dat je dichtbij je familie kunt zijn, in een fijne, warme en huiselijke setting. Samenwerking is hierbij essentieel. Wat je hier ziet is dat directie, medewerkers, professionals, bestuur, raad van toezicht samen met een heleboel vrijwilligers, dit mooie initiatief tot stand hebben gebracht. Als gemeente Meierijstad ondersteunen we dit graag.”   Samen met kunstenares Lia Koster, Dominique den Brok en Ellen van der Heijden, teammanager van het hospice onthult zij het glaskunstwerk ‘Boom van verlangen en wijsheid’.

Aansluitend wordt het glas geheven op Anna Hospice.

Anna Hospice
Foto: Laverhof

Stichting Vrienden van Anna Hospice

Wilt u een financiële bijdrage doen aan de vriendenstichting? De Stichting Vrienden van Anna Hospice is op zoek naar VRIENDEN. Met een jaarlijkse donatie van € 25,- kan iemand zich al een echte VRIEND van Anna Hospice noemen. Eenmalige of andere periodieke bijdragen zijn uiteraard ook altijd welkom! Meer informatie hierover is te vinden op www.laverhof.nl

Over ‘Boom van verlangen en wijsheid’

Deze boom is met zijn wortels, stam en takken de verbinding tussen het leven hier en nu en de hemel. Leven en door, hemel en aarde zijn het symbool van een boom onlosmakelijk verbonden. De eeuwigheid wordt uitgedrukt in de vorm van een boom. Verlangen naar onsterfelijkheid wordt weerspiegeld, doordat de boom in de winter dood lijkt te gaan, maar in het voorjaar weer opnieuw uitloopt. Kennis en inzicht van deze harmonieuze cirkel geeft zin aan ons bestaan. Want mensen worden gekenmerkt door het verlangen de zin van hun bestaan te begrijpen en te vinden. Elk mens heeft meerdere talenten, vele verlangens en andere gevoelens. Het is een kleurrijk wezen. Deze boom reikt met zijn kleurrijke bladeren omhoog, groeiend en zich ontwikkelend in wijsheid en voor onsterfelijkheid.
Tip de redactie!