Alle evenementen en samenkomsten tot 1 juni verboden

De slechte naleving van de RIVM-adviezen afgelopen weekend zal leiden tot een snellere verspreiding van het coronavirus over het land. Dat zegt Ernst Kuipers van het nieuwe landelijke coördinatiecentrum in Rotterdam.

Hierdoor heeft de regering extra maatregelen opgelegd waardoor vele grote en dus ook kleine evenementen in Schijndel geen doorgang kunnen vinden. Zo zullen in Schijndel bijvoorbeeld Paaspop, Koningsdag, Bevrijdingsdag, de Dorpszeskamp, het Elde Gala en het Zomercarnaval geen doorgang kunnen vinden.

Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan 100 personen. Dat maakte justitieminister Grapperhaus zojuist bekend in een gezamenlijke persconferentie met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn (Medische Zorg) en De Jonge (Volksgezondheid). De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, zei Grapperhaus. Mensen die met 3 personen of meer samenkomen kunnen een boete krijgen van 400 Euro, bedrijven die zich niet aan de regels houden kunnen een boete krijgen die kan oplopen tot 4000 Euro. Om deze regels te kunnen handhaven zullen gemeentes een noodverordening afkondigen die waarschijnlijk vanavond al of morgen zal ingaan.

Verder zijn er regels opgesteld voor contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten. Zij moeten net als de horeca hun activiteiten stoppen tot minimaal 6 april.

Wil je meer weten over de aangekondigde maatregelen, kijk dan hier: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen

Extra maatregelen

  • Koorts? Hele gezin blijft thuis
  • Boetes bij geen anderhalve meter afstand
  • Alle samenkomsten tot 1 juni verboden

Ook voor mensen thuis worden de regels aangescherpt. Het kabinet wil dat mensen maximaal drie bezoekers ontvangen, en ook dan moeten ze 1,5 meter afstand houden. Dat betekent dus dat veel verjaardagsfeestjes ook niet door kunnen gaan.

Frisse neus halen mag

Volwassenen moeten zo min mogelijk naar buiten. “Om boodschappen te doen, of een frisse neus halen, maar dan wel in je eentje. En ga naar de winkel als het daar rustig is.” Aldus Grapperhaus
Tip de redactie!