Logo 3FM

Aan het einde van het jaar houdt 3FM al jaren een actie waarmee geld wordt opgehaald voor het goede doel. Eerst gebeurde dit door met het Glazen Huis waarin een aantal DJ’s zich lieten opsluiten. De laatste jaren wandelen DJ’s van de radiozender door Nederland op geld op te halen voor het Rode Kruis. Er zijn dit jaar weer drie dj-teams die in de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) van Roermond naar Zwolle lopen om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Sander Hoogendoorn en Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman en Rob Janssen en Wijnand Speelman gaan dit jaar op pad.  Dit jaar zal ook Schijndel aangedaan worden. In etappe 7 zullen de dj’s van Uden via Mariaheide, Veghel, Eerde en Wijbosch naar Schijndel wandelen. In etappe 8 zullen de DJ’s in Schijndel vertrekken naar Den Dungen, Maaskantje, Sint Michielsgestel, Halder om in Vught te eindigen.

Doel van de actie:

Overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie. Zij zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen. De opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. Ook helpt het Rode Kruis de verspreiding van corona tegen te gaan.

  • Voor € 4 geeft een Rode Kruis vrijwilliger voorlichting over het coronavirus, screening op symptomen, het belang van hygiëne en om geruchten en fabels te ontkrachten.
  • Voor € 6 schaffen we 500ml handen-desinfectiegel aan.
  • Voor € 20 krijgt een hulpverlener een uitrusting met beschermingsmiddelen: bijvoorbeeld een bril, mondkapje, schort en handschoenen.
  • Voor € 32.50 kan het Rode Kruis een handwas-station aanleggen in een dorp, bij een gezondheidscentrum of quarantaine locatie.
  • Voor € 50 kan het Rode Kruis één infrarood thermometer aanschaffen, waarmee je snel kunt controleren of iemand verhoging of koorts heeft.

Bijdragen aan de actie:

Wil jij ook in actie komen voor 3FM Serious Request: The Lifeline 2020? Dat kan! Doneerkom in actie of loop mee vanuit huis met the lifeline. Hoe het meelopen werkt en hoe je jezelf kan laten sponsoren? Dat vind je hier!
Tip de redactie!