130 flesjes en vele bierblikjes opgeruimd rondom het Zuideinderpark

Iedere dinsdagochtend om half 10 komt de SCHOONfamilie in Schijndel bij elkaar in het Kloosterpark in Schijndel om zwerfafval te verzamelen. Dit doen ze met een bakje koffie en veel plezier. Omdat het Kloosterpark nu langer schoon blijft omdat de scholen gesloten zijn en door het winterse weer heeft de schoonfamilie besloten om bij het Zuideinderpark op te gaan ruimen. Rondom de velden is het daar een ongelooflijke bende met zwerfafval. Rond de uiterste hoek van het verste voetbalveld werden deze dinsdag maar liefst 130 flesjes Claro, flesjes Dors en diverse bierblikken uit de bosjes gehaald.

De groep is dan ook een sterk voorstander van het invoeren van statiegeld op alle drankverpakkingen. Dit zou bij deze schoonmaakactie toch al zeker €15,= opgeleverd hebben, maar mogelijk zou het afval er niet hebben gelegen, wat natuurlijk beter is.

Hieronder een video impressie van Maayke Boon van Ostade van het verzamelde afval.

Wil je zelf ook meehelpen met het schoon houden van jouw eigen buurt? Wordt dan ook lid van de SCHOON familie op Facebook. Iedere dinsdag ochtend om half 10 komen de vrijwilligers bij elkaar om een bakje koffie te drinken en daarna op pad te gaan. Deze zondag gaan ze met een groep nogmaals langs het sportpark om nog meer afval op te ruimen.

https://www.facebook.com/groups/506118466869277/permalink/864496194364834




Tip de redactie!