1 nieuwe corona besmetting in Meierijstad geregistreerd

Het RIVM heeft zoals iedere dag de laatste cijfers mbt de ontwikkeling van het coronavirus bekend gemaakt. Uit deze nieuwe cijfers blijkt dat er sinds gisteren geen inwoners uit Meierijstad zijn opgenomen in het ziekenhuis of zijn overleden aan het virus. Er zijn tot nu toe 210 inwoners opgenomen (geweest). In totaal zijn er in Meierijstad nu 539 geregistreerde personen bij wie het coronavirus is vastgesteld. Het RIVM geeft ook het aantal overledenen per gemeente aan. Dit zijn er in Meierijstad 129. Dat betekent dat er sinds gisteren geen inwoners zijn overleden aan het virus.

In Nederland zijn inmiddels 5715 inwoners overleden. Sinds gisteren zijn er 21 personen overleden in Nederland.

Update RIVM 19-5

Positief geteste personen 44.249* (+108)
Ziekenhuisopnames 11.613 (+34)
Overleden personen 5.715** (+21

Toelichting

Vandaag zijn er 34 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 21 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.249 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Corona
Tip de redactie!