Video’s vendelgroet voor Koning Ben en gedecoreerden Leo en Jo

Het was dubbel feest afgelopen zondag bij Gilde sint Catharina en Barbara Schijndel. De Nieuwe Koning Ben v/d Rijdt wist met 87 Schoten de houten vogel naar beneden te halen. Het was een geweldige zonnige septemberdag. De dag begon met een eucharistieviering  in de H. Servatiuskerk. Bijzonder was dat het gastgilde van St. Hubertus Brudershaft uit Viersen-Oberbeberich (duitsland) ook aanwezig was. Het Schijndels Gilde, heeft dit Gilde leren kennen tijdens het schutterstreffen in Leudal.

 Koninklijke onderscheidingen.

Twee leden van Gilde Sint Catharina en Barbara werden door burgenmeester Kees van Rooij extra in het zonnetje gezet. Leo Telgenkamp en Jo v/d Boogaard werden koninklijk onderscheiden voor al hun inzet binnen de Schijndelse gemeenschap. Beide gilde-leden kregen tijdens het 40 jarig jubileum na de heroprichting van het Gilde, ook al een onderscheiding vanuit Kring Maasland. Zowel de familie van Leo Telgenkamp als die van Jo v/d Boogaard, waren aanwezig om deze bijzondere gebeurtenis mee te maken. Leo en Jo, kregen namens het Gilde een vendelgroet aangeboden om ze te feliciteren.

 

Nadat de officiële gebeurtenissen voorbij waren kon het vrijen van de boom beginnen. Het vrijen van de schietboom werd verricht door vrouwe Haywig, burgenmeester van Rooij, en Gildeheer pastoor Joe. Daarna konden de gilde-leden gaan beginnen met schieten. De nieuwe Koning Ben v/d Rijdt, werd op het Gildeterrein geïnstalleerd door de hoofdman van het Gilde. De nieuwe Koning moest met zijn werkzaamste hand op het gildevaandel zweren een goede Koning van het Gilde te zijn en de gilde-leden bij te staan waar nodig. Ben v/d Rijdt kreeg namens het Gilde een Vendelgroet aangeboden. Vervolgens mocht hij volgens traditie op zijn sokken over het vaandel van het Gilde lopen. De feestelijke dag werd op het gildeterrein onder veel belangstelling en gezelligheid afgesloten.

Alle bovengenoemden kregen geheel in traditie van het gilde een vendelgroet.

Bekijk hieronder deze vendelgroeten terug.
Tip de redactie!