kranslegging dodenherdenking Schijndel

Op de markt in Schijndel is vanochtend door burgemeester Kees van Rooij een krans gelegd namens de gemeente Meierijstad. Normaliter gebeurt dit ’s avonds rond 20:00 uur, maar vanwege het coronavirus is ervoor gekozen om het ingetogen te doen.

Kranslegging Schijndel

De krans werd onder toeziend oog van Hans Fassbender van het Oranje comité en Wethouder Jan Goijarts geplaatst door burgemeester Kees van Rooij. Verder waren er enkele toevallige passanten, leden van het Oranje comité en een handje vol pers aanwezig. Nadat de krans geplaatst was door de burgemeester werd er door het Oranje comité een krans gelegd. Het Oranje comité is na de plaatsing naar de 2 andere monumenten gegaan om daar ook een bloemstuk neer te leggen.

Tekst loopt verder na de foto.

Oranje comite dodenherdenking Schijndel

Bloemen leggen op monumenten en oorlogsgraven Meierijstad

Alle inwoners van Meierijstad worden door de gemeente uitgenodigd om gedurende de gehele dag zelf bloemen te leggen bij de verschillende oorlogsmonumenten of oorlogsgraven die Meierijstad kent. Neem hierbij wel de richtlijnen van het RIVM in acht.

Taptoe om 19:58

Er is een landelijke oproep tot het spelen van de taptoe uitgegaan. De gemeente Meierijstad hoopt dat daaraan vele trompettisten gehoor zullen geven zodat op 4 mei om 19.58 uur op vele plaatsen de taptoe zal klinken.

Hieronder enkele foto’s die wij deze ochtend maakten van de kranslegging.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank