Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Skèndels koken – Aflevering 1 de Nachtegaal

30 mei 2020 18:00 - 20:00

€18,50
Skendels koken banner

Eens wat anders op tafel zetten dan die eeuwige spaghetti of gehaktbal? Koken terwijl je live uitleg en tips van je favoriete chef-kok krijgt? Vanaf 20 mei kan iedereen meedoen aan Skèndels Koken, een initiatief van Schijndelse ondernemers. Skèndels Koken is bedoeld om de lokale horeca een handje te helpen en de bewoners van Schijndel, die hun favoriete restaurant al een aantal maanden moeten missen, aan het koken te krijgen! ‘Op een interactieve, gezonde en leuke manier’, vertelt mede-initiatiefnemer Harold van Veghel.

Live kookinstructie

‘Met een online kookworkshop laat een restaurant zien wat zijn specialiteiten zijn. De chef-kok van het betreffende restaurant praat de mensen thuis al kokende door het recept heen. Hij of zij heeft ook het gerecht bedacht en samengesteld. Op de dag van het live event kunnen de thuiskoks hun ingrediëntenpakket ophalen bij het restaurant, om vervolgens ’s avonds vanuit hun eigen keuken deel te nemen aan de kookworkshop. Hebben ze vragen tussendoor? Of willen ze even iets overleggen? De chef kookt en geeft continu uitleg en tips. Een meesterlijk menu op tafel zetten was nog nooit zo makkelijk.’

Lekker koken wanneer het joú uitkomt

In de eerste editie van Skèndels Koken op zaterdag 30 mei verzorgt chef-kok Arwin van Kaathoven van restaurant De Nachtegaal het live event. Wil je liever iets gezonds en lekkers koken op een moment dat het jou uitkomt? Dan is de daghap van Skèndels Koken, waarvoor je vanaf 20 mei het pakket met verse ingrediënten haalt bij de Plus Eijkemans, een goed idee. ‘Om de mensen thuis ook hierbij stap voor stap te ondersteunen, heeft Arwin van Kaathoven voor de eerste twee gerechten alvast een kookinstructie opgenomen’, vertelt Van Veghel.

In the picture blijven

Vooralsnog wordt, tijdens de coronacrisis, het live Skèndels Koken eens in de twee tot drie weken georganiseerd. ‘Wie weet is het wel een blijvertje’, zegt Van Veghel. ‘De eerste uitzending met De Nachtegaal is een pilot, om te kijken of het aanslaat. Is het een succes? Dan gaan we het uitrollen naar andere restaurants in Schijndel en wie weet wel daarbuiten. Voor nu werken we allemaal pro-deo mee. Lekker Schijndels! Voor restaurants is het belangrijk om in the picture te blijven. Daar helpen wij graag bij.’

Menu Skèndels koken bij de Nachtegaal

Tamme eendenborstfilet met Brabantse asperges, knolselderijpuree, gebakken shi-take paddenstoelen met rozemarijn en een sinaasappel/steranijssaus.

Als extra opties zijn er voor- en nagerechten bij te bestellen.
Voorgerecht: aspergesoep (€3,50)
Nagerecht: Aardbeien Romanoff (€3,50)
Aspergewijn: Witte aspergewijn uit 2020 (€12,50 per fles)

Meedoen?

Inschrijven voor Skèndels Koken met Arwin van Kaathoven van De Nachtegaal? Dat kan!
1 Bekijk het menu op http://www.denachtegaal.com/skendelskoken
2 Meld je vóór donderdag 28 mei a.s. aan via info@denachtegaal.com of 073-5492488
3 Haal je kookpakket op bij de Nachtegaal op zaterdag 30 mei tussen 11.00 en 13.00 uur
4 Log in op zaterdag 30 mei om 18:00 uur op http://eventtube.nl/skendels-koken/

Skendels koken flyer 18-05-2
Gegevens

Datum:
30 mei 2020
Tijd:
18:00 - 20:00
Kosten:
€18,50
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Restaurant Zaal De Nachtegaal
Boxtelseweg 15
Schijndel, Nederland
+ Google Maps
Open chat
Tip de redactie!