Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Memorial day schijndel

23 oktober 2019

Gratis
herdenken bevrijding schijndel

Op 23 oktober 2019 is het Memorial day in Schijndel. Die dag zal de officiële herdenking plaatsvinden in de Sint Servatiuskerk en een kranslegging bij de Herdenkingskapel op de Markt. Het Oranjecomité Schijndel heeft samen met de Heemkundekring Schijndel met ondersteuning van de Dorpsraad Wijbosch en de wijkraad Plein, een mooi programma samengesteld.

Voorafgaand aan de officiële herdenking vindt er een defilé plaats in Wijbosch, met o.a. tanks, pantservoertuigen, re-enactment en een drum- en pipeband die vanaf het Wijbosch naar de Markt in Schijndel zullen trekken. De Dorpsraad Wijbosch en de wijkraad Plein zullen rondom het defilé activiteiten organiseren.

Verder zal er van 23 oktober tot en met 27 oktober a.s. een grote tentoonstelling zijn in ’t Spectrum over 75 jaar bevrijding van Schijndel, waar veel fotomateriaal en heel bijzondere documenten en oorlogsrelicten, zoals parachutes, dagboeken en brieven van buitenlandse militairen die hebben meegevochten om Schijndel te bevrijden getoond zal worden. Veel komt uit onze collecties van o.a. Adrie Duffhues, Willem Wouters en Ben Peters. Ook beschikt de Heemkundekring Schijndel over diverse publicaties, o.a. over het verzet in Schijndel en over de Granaatweken die ter inzage zullen liggen of te koop zullen zijn.

Ook wordt de documentaire “Ooggetuigen Granaatweken” vertoond. In deze nieuwe documentaire van Henk Helsdingen komen (oud)-inwoners aan het woord die de oorlog hebben meegemaakt met hun herinneringen aan die tijd.

Evenementen Memorial day in Wijbosch en Schijndel

Vanaf 12.00 uur feestelijke activiteiten in Wijbosch en Plein 44
14.45 uur: verzamelen defilé in Wijbosch (met een Shermantank, pantservoertuigen, reanacment, Drums and Pipes bands)
15.30 uur: opstellen defilé
15.45 uur: vertrek defilé vanuit Wijbsoch naar markt Schijndel
16.10 uur: aankomst defilé Plein 44 met feestelijke aftiviteiten
16.45 uur: aankomst defilé + Fly by’s van Spitfires en SV-4’s (hoewel, mits mooi weer, de Spitfires zullen de hele dag rondvliegen) op de markt van Schijndel
17.00 uur – 17.40 uur: ceremonie Sint Servatiuskerk
18.00 uur – 18.30 uur: kranslegging.
Memorial day poster

Gegevens

Datum:
23 oktober 2019
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:

Locatie

‘t Spectrum
Steeg 9
Schijndel, Noord Brabant 5482 WN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
073 – 5 441 441
Website:
http://www.spectrumschijndel.nl/