Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KEG Expo: “L’ Origine du Monde? “

8 september 2018 @ 00:00 - 2 november 2018 @ 00:00

Gratis

KEG Schijndel

Zaterdag 8 september om 16.00 wordt de tentoonstelling “L’ Origine du Monde? “ geopend in de KEG EXPO in Schijndel. Deze groepsexpositie met 2 en 3 dimensionaal werk van Bossche kunstenaars, is te zien tot en met 2 november.

Stichting Kulturele Evenementen (KEG) Schijndel vroeg kunstenaar Paul van Dijk een groepstentoonstelling te organiseren met als thema het spraakmakende en toentertijd zeer aanstootgevend kunstwerk : L’ Origine du Monde (1866) van de Franse schilder Gustave Courbet. Paul van Dijk legde de titel van het schilderij als ‘vraag’ voor aan twaalf collega’s uit Den Bosch.

De spanning tussen titel en beeld levert genoeg stof voor een interessante tentoonstelling. Elke keer als een nieuw mens geboren wordt, ontstaat ook de wereld opnieuw, en elk jong ziet zich geconfronteerd met de vraag hoe hij of zij zich tot de wereld moet verhouden. Het is een fundamentele vraag die een kunstenaar zichzelf voortdurend stelt.

De titel L’Origine du Monde kan ook symbool staan voor de creatieve daad van het scheppen. Elke keer als een kunstenaar een kunstwerk maakt, ‘schept’ hij de wereld opnieuw. En elke keer als iemand een kunstwerk ziet, ziet hij de wereld opnieuw ontstaan.
Naast de dertien werken die speciaal zijn gemaakt of geselecteerd voor de tentoonstelling, zijn van elke kunstenaar ook enkele andere werken te zien.

Met: Jan de Bie, Mynke Buskens, Paul van Dijk, Florette Dijkstra, Mario Dijsselbloem, Hella van ’t Hof, W-J Kersten, Peter Koene, Vincent McGourty, Jan de Mug, Har van der Put, Willebrord Ricken en Bert Schutter.

Bij de tentoonstelling verschijnt een kleine publicatie, met afbeeldingen van het werk van de kunstenaars en een tekst van Florette Dijkstra.

De tentoonstelling ‘L’ Origine du Monde?’ is van 8 september t/m 2 november 2018 te zien in KEG EXPO in’t Spectrum Steeg 9 in Schijndel. De entree is gratis Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

meer informatie: Paul van Dijk : www.paulvandijk.net

't Spectrum

Organisator

KEG Schijndel
E-mail:
info@kegschijndel.nl
Website:
https://www.kegschijndel.nl/

Locatie

‘t Spectrum
Steeg 9
Schijndel, Noord Brabant 5482 WN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
073 – 5 441 441
Website:
http://www.spectrumschijndel.nl/