Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie KEG in ‘t Spectrum

8 februari 16:00 - 20 maart 20:00

Gratis
Spectrum banner

logo KEG Schijndel

Op zaterdag 8 februari opent Willem Jan Renders, conservator van het Van Abbemuseum in Eindhoven, de tentoonstelling in de KEG EXPO met werk van Paul Isphording en Geoffrey Salmon. De expositie met schilderijen en objecten geeft een heel bijzondere interpretatie, van beide kunstenaars, op het landschap. De tentoonstelling is te zien tot en met 20 maart tijdens de openingsuren van CC. ’t Spectrum in Schijndel.

De schilderijen van Paul Isphording kun je zien als “abstracte landschappen ” . Het werk gaat over de impressie , de emotie, de dagelijkse ervaring van de buitenruimte : de natuur en het landschap ervaren door de kunstenaar. Door de manier waarop Paul schildert , beleef je niet alleen het landschap maar zijn het ook abstracte structuren op het doek geworden. Hierdoor ontstaat een spanningsveld . Het werk van Paul is bevlogen en verrassend. Het is aan de toeschouwer om te interpreteren wat er geschilderd is en de landschapsbeleving te ervaren.

Het werk van Geoffrey Salmon groeit volgens een natuurlijk proces zoals ook het thema van zijn werk. De objecten hebben gedempte kleuren en een korrelig oppervlak, alsof ze bedekt zijn met stof. Het zouden gebouwen kunnen zijn waarvan we alleen de contouren zien.
Het werk gaat over commerciële landschappen en het al dan niet bewaren er van.
Door de tijd kunnen eeuwenoude landschappen en steden veranderen in uniforme blokken. Wat niet meer bruikbaar is verdwijnt letterlijk en na verloop van tijd ook uit ons geheugen. Door historische gebouwen, objecten of landschappen te behouden, benadrukken we hun belang en plaats in de toekomst.
KEG

Gegevens

Begin:
8 februari 16:00
Einde:
20 maart 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
https://kegschijndel.nl/

Organisator

KEG Schijndel
E-mail:
info@kegschijndel.nl
Website:
https://www.kegschijndel.nl/

Locatie

‘t Spectrum
Steeg 9
Schijndel, Noord Brabant 5482 WN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
073 – 5 441 441
Website:
http://www.spectrumschijndel.nl/
Open chat
Tip de redactie!