Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie Chris Hendriks Bronzen uit het voorste bos

24 juni 2018 - 25 augustus 2018

Expositie in de beeldentuin – beelden van Chris Hendriks.

Chris Hendriks (Eindhoven, 1937) is sedert 1993 fulltime werkzaam aan zijn artistieke ontwikkeling. Hoewel het schooladvies luidde ‘kunstacademie’, werd het toch het technisch onderwijs waar hij zich op ging richten. Maar in de vroege jaren tachtig heeft hij het tekenen en schilderen weer opgepakt, met een voorkeur voor portret en model. Dat riep zijn belangstelling op voor een volgende stap: het driedimensionale werk, het model- en kop boetseren.

Met een zelfgemaakte zeilboot heeft zijn gezin tientallen jaren de vakanties varend doorgebracht. Dat leverde inspiratie op voor getekende en geschilderde havengezichten, later zeefdrukken op zeekaarten en vooral ook ruimtelijk werk zoals scheepswrakken, steigers en vissershutjes.

Naar aanleiding van het bouwen-met-strips van de wrakken ontwikkelde zich een nieuwe richting: het vormgeven door middel van netwerk of raster, wat hij graag gebruikt bij zijn geometrische objecten. De laatste tijd maakt hij met plezier zijsprongen naar absurditeiten, zogenaamde folies. De uiteenlopende vormen van zijn werk inspireren elkaar. Het gelijktijdig werken aan verschillende objecten en met diverse materialen geeft een verfrissende afwisseling. Het is een uitdaging om de uiterste mogelijkheden van het materiaal te onderzoeken, om tot de grenzen van het haalbare te gaan.

De beelden zijn te zien tot en met 26 augustus in de beeldentuin.

Jan Heestershuis Schijndel
Gegevens

Begin:
24 juni 2018
Einde:
25 augustus 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.museumjanheestershuis.nl/museum/agenda_41363/item/bronzen-uit-het-voorste-bos_6388.html

Organisator

Museum Jan Heestershuis
Telefoon:
073-5492276
E-mail:
museum@meierijstad.nl
Website:
http://www.museumjanheestershuis.nl/

Locatie

Jan Heestershuis
Pompstraat 17
Schijndel, Pompstraat 17 Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
073-5492276
Website:
http://www.museumjanheestershuis.nl/