Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie “Borders of Nature” – Elfi Voermans

13 juli 2019 00:00 - 23 augustus 2019 23:59

Gratis

Van 6 juli tot en met 23 augustus is de tentoonstelling “Borders of Nature” te zien in de KEG-EXPO. Kunstenares Elfi Voermans heeft de tentoonstellingsruimte getransformeerd tot een andere wereld. De lege witte ruimte maakt plaats voor het ‘leefgebied’ van een in-de-toekomst-levende ‘Oergodin’, het alter-ego van Elfi Voermans. De tentoonstelling is te zien in de KEG-EXPO ruimte van ’t Spectrum in Schijndel. De officiële opening is op 13 juli om 16.00 uur, maar de expositie is van 6 juli tot en met 23 augustus.

Bij het binnentreden van de ruimte, voelt het alsof je ongevraagd iemands persoonlijke leven binnenstapt. Het knaagt, maar tegelijkertijd wekt het voldoende nieuwsgierigheid op om alles dichterbij te bekijken. Natuurlijke- en plantaardige materialen die afkomstig zijn uit haar directe omgeving, in combinatie met producten uit de wegwerpmaatschappij voeren de boventoon in dit kunstwerk van Elfi Voermans. Indirect wordt de verwijzing gemaakt naar de symbolische betekenis van een ‘Vanitas’ stilleven.

De ‘leefruimte’ is vastgelegd middels een soort herbarium. Overblijfselen van onnatuurlijke producten in combinatie met planten, bloemen en dieren zijn samengebracht op panelen van schuimrubber. Hiermee lijkt de scheidslijn tussen natuurlijk of onnatuurlijk te verdwijnen en zich een andere waarheid te ontwikkelen over wat een natuurlijke habitat is.
Ambachtelijke technieken, die over het algemeen veel tijd in beslag nemen, gaan gepaard met ‘goedkope’ materialen uit de wegwerpmaatschappij. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor hetgeen dat vaak niet opvalt óf wat snel wordt ingewisseld voor iets nieuws , omdat het zijn dienst al heeft bewezen.

Elfi Voermans over haar werk

“Ik heb een enorme verzameldrang voor dingen afkomstig uit de natuur. Van dode en platgereden dieren tot verschimmelde bloemen uit een vaas. Vaak op intuïtieve wijze breng ik verschillende gevonden voorwerpen bij elkaar. Ik mijzelf als ‘alles heerser’ over mijn kunst, ideeën en opvattingen: als ‘Moeder’ of ‘Oergodin’ van een nog te ontwikkelen rijk. Het doorbreken van taboes, het uitvergroten van clichématigheden en met name hoe de mens zich in deze tijd tot de natuur verhoudt, geef ik middels mijn persoonlijke ervaringen bloot. Door de consumptiemaatschappij in stand te houden, maakt de natuur steeds meer plaats voor een kunstmatige leefomgeving. De scheidslijn tussen beide wordt daarmee steeds diffuser. Precies dat overgangsmoment  tussen natuurlijk en onnatuurlijk probeer ik weer te geven in mijn werken”.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00-20.00
van 22 juli tot en met 18 augustus maandag tot en met vrijdag van 8.00- 17.00

Gegevens

Begin:
13 juli 2019 00:00
Einde:
23 augustus 2019 23:59
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://kegschijndel.nl/

Organisator

KEG Schijndel
E-mail:
info@kegschijndel.nl
Website:
https://www.kegschijndel.nl/

Locatie

‘t Spectrum
Steeg 9
Schijndel, Noord Brabant 5482 WN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
073 – 5 441 441
Website:
http://www.spectrumschijndel.nl/