Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tentoonstelling Boeren Burgers Buitenlui

8 juli 2018 @ 00:00 - 30 september 2018 @ 00:00

€3

Tentoonstelling schetst een beeld van het wonen, leven en werk uit deze drie categorieën – met werken uit diverse collecties.

Boeren Burgers Buitenlui

Dit was de uitroep waarmee – naar verluidt – van oudsher de omroeper de aandacht van het publiek trok bij het brengen van belangrijk nieuws. Met deze drie begrippen was in feite iedereen uit de gemeenschap genoemd. Het is een veelzijdig en omvangrijk thema, wat in deze expositie is teruggebracht tot het schetsen van een beeld van het wonen, leven en werk van deze drie categorieën.

De 45 werken van verschillende Brabantse schilders variëren van boerderijen tot buitenhuizen en woonwagens en van portretten van boeren tot zigeuners en gegoede burgers.

Het zijn schilderijen uit grofweg de eerste helft van de 20e eeuw, uitgevoerd in verschillende stijlen, afkomstig uit verschillende collecties. Er zijn werken van Jan Heesters en Dorus van Oorschot uit eigen collectie en schilderijen van onder anderen Reinier Pijnenburg, Marinus Dillen, Cees Timmering en Harry Maas uit Eindhoven Museum. Maar ook is een aantal werken van Kees Bastiaans uit particuliere collecties opgenomen.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van het Jan Heestershuis. Meer info: https://www.museumjanheestershuis.nl/

Jan Heestershuis Schijndel
Organisator

Museum Jan Heestershuis
Telefoon:
073-5492276
E-mail:
museum@meierijstad.nl
Website:
http://www.museumjanheestershuis.nl/

Locatie

Jan Heestershuis
Pompstraat 17
Schijndel, Pompstraat 17 Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
073-5492276
Website:
http://www.museumjanheestershuis.nl/