Dit weekend zijn er weer volop evenementen in het bruisende Schijndel. Er staat voor ieder wat wils op het programma. Van een rustige wandeling door de Prekers tot en met het carnavalsfeestgedruis in ’t Spectrum met het 61e Liekusfist.

Op vrijdag 24 januari start de nationale tuinvogeltelling waar iedereen in zijn of haar tuin kan turven hoeveel en welke vogels gespot worden. De tuinvogeltelling is het gehele weekend. De jeugd kan zich weer vermaken met Nerf games bij de Soos Cosy Up. Dansliefhebbers kunnen gezellig komen dansen in SCC de Vink. Voor de filmliefhebbers draait de Joker in ’t Spectrum. In de gymzaal aan de Papaverstraat kan er weer meegespeeld worden met de maandelijkse Boschwegse bingo met vele leuke prijzen. Het Elde College houdt dit weekend haar open dagen voor toekomstig leerlingen en hun ouders. Op vrijdag avond houden het VMBO en het Praktijkonderwijs open dag. In Tapperij de Beurs zal het weer glibberen en glijden worden met Stinna’s B-day bash.

Zaterdag is het natuurlijk weer de weekmarkt in het centrum van Schijndel. Het onlangs gestopte “Bij Onze Willem” zal een kleine markt houden bij Winery en Herbs om hun laatste spullen te verkopen. Voor het eerst zal in ’t Spectrum het Liekusfist gehouden worden. 12 carnavalsverenigingen zullen de muzikale strijd aan gaan om de prijzen. In het City theater kunnen Harry Potter liefhebbers hun hart ophalen met de Harry Potter quiz. Wil je graag met je ouders op stap? Dat kan bij de speciale ouderavond in café de Sok. In café ’t Zuid is het weer de maandelijkse Gouwe ouwe avond met DJ Wim en een gastoptreden van Karel Verspaget. Bij café de HeerenMeester zal de live band LIMBus op gaan treden.

Op de zondag ochtend kan er een heerlijke winterwandeling gemaakt worden door natuurgebied de Prekers. Kinderen kunnen bij de Zwengel deze zondag leuke hoedjes maken. Het Elde College heeft deze dag de open dag voor VMBO-T, HAVO en (tweetalig) VWO. In de Triangel bar zullen maar liefst 2 artiesten optreden. Jack van Raamsdonk en Bobby Prins zullen hun liedjes komen zingen.

Wij wensen iedereen veel plezier dit weekend in Schijndel. Mis je een evenement? Dan kun je dit doorgeven via info@schijndel-online.nl of 06-82255837. Ook leuke foto’s en video’s zijn van harte welkom! Wij nemen deze graag op in ons weekoverzicht “Dit was het weekend met Schijndel-Online.nl” waarbij wij iedere week terugblikken op het weekend via ons YouTube kanaal.
Tip de redactie!