Winst voor dames Zephyr in Gemert

logo-zephyr-Schijndel

Zondagochtend hebben de dames van handbal vereniging Zephyr een uitwedstrijd gespeeld tegen Tremeg, die werd gehouden in Gemert. Ze moesten hiervoor erg vroeg opstaan want de wedstrijd begon al om 9 uur. Ze begonnen enthousiast op het veld. Het spel begon sterk in de verdediging en de dames moesten er van coach Ad Martens hard tegenaan. De hoeken werden gevraagd om goed uit te dekken zodat er geen bal in de hoek van Tremeg zou komen. Dit was niet altijd even gemakkelijk. Willeke Timmers had het eerste doelpunt voor Zephyr weten te bemachtigen en was goed op dreef met de volgende. Tremeg bleef een beetje achter, maar toch werd er uiteindelijk een doelpunt gemaakt. De stand was toen 3-1 voor Zephyr. Voor Zephyr was het moeilijk om echt de snelheid op gang te brengen, ondanks dat er vier wissels op de bank zaten. Zephyr scoorde veel doelpunten in de eerste helft doordat ze door de gaten van de tegenstanders liepen. Hierdoor is de ruststand uiteindelijk 13-5 geworden voor Zephyr.
In het begin van de tweede helft ging Zephyr er weer hard tegenaan en het lukte ze ook om de hoeken goed uit te dekken zodat de bal in het midden bleef. Halverwege de tweede helft ging de snelheid van de dames een beetje weg, waardoor de tegenstanders makkelijk door de gaten heen konden lopen. Aan het einde kwam de snelheid pas weer een beetje terug waardoor ze nog wat punten wisten te behalen. De eindstand is uiteindelijk 13-23 geworden, waardoor de dames erg blij zijn met de twee punten die ze nu behaald hebben. De wedstrijd is goed verlopen, het was een leuke en sportieve wedstrijd.

Volgende week zondag spelen de dames van Zephyr om 11 uur tegen Habo ’95 in de sporthal de Dioscuren in Schijndel.