Wedstrijdverslag: Zephyr heren 1 verslaat Oktopus in tweede helft

logo-zephyr-Schijndel

Afgelopen zaterdag kwam het studenteam Oktopus uit Eindhoven op bezoek in Schijndel. Deze ploeg zou eigenlijk geen problemen voor Zephyr op mogen leveren, omdat ze stijf onderaan staan en alle wedstrijden hebben verloren.

In het begin was echter niet duidelijk dat Zephyr een middenmoter is en hoger op de ranglijst staat. Beide ploegen bleken gingen gelijk op. Er werd veel gescoord door de Schijndelnaren, maar ook slecht verdedigd. Keeper Rob van den Oetelaar moest daardoor net zo vaak de bal uit het net halen als de Eindhovense doelman. De aanval van Zephyr liep goed. Hannes van de Ven werd meermaals vrij gespeeld aan de cirkel, Bram van de Ven scoorde van afstand en Anton van de Laar liet zich gelden uit de rechterhoek. Maar de dekking was een gatenkaas en de tegenstander wist vaak het gaatje te vinden en te scoren. Zo gingen de teams rusten met een 16-16 tussenstand.

Zephyr, Heren 1, Handbal
Op de foto: Sjoerd Bouwmans

De spelers pepten elkaar op en de tweede helft werd meteen uit een ander vaatje getapt. De dekking bleef gesloten en Oktopus kreeg zo minder kansen om te scoren. Ook keeper GertJan van Zutphen die deze helft in het veld was gekomen, droeg zijn steentje bij en hield knappe ballen uit het doel. De aanval van Zephyr bleef goed lopen. Geert van den Oetelaar zette de lijnen uit, Sahbi Jemai pakte zijn doelpunten vanaf de cirkel en Sjoerd Bouwmans scoorde vol op van afstand en in de break out. Deze helft bleek het kwaliteitsverschil en Zephyr bouwde de voorsprong goed uit.

Het resulteerde in een 36-27 overwinning voor de Schijndelnaren.