Wedstrijdverslag SV Avanti’31: Avanti’31 opnieuw de winnaar de Schijndelse derby

Logo_sv_avanti_31

Net als in januari heeft Avanti’31 afgelopen zaterdagavond de derby tegen RKSV Schijndel in winst weten om te zetten. Was het in januari 1-0, zaterdag stapten de blauwhemden met een 2-0 winst van het veld. Beide doelpunten werden in de tweede helft gescoord door Geert van Heeswijk. De voorsprong voor Avanti’31 kwam nadat Avanti’31 het eerste kwartier van de tweede helft aanvallend niets in te brengen had gehad.

De eerste helft begon met een aanvallend Avanti’31, met direct ook een paar kleine kansen. In de 16e minuut was er een grote kans voor Geert van Heeswijk, die, na een verdedigingsfout bij Schijndel, met een omhaal het doel maar net miste. Na het eerste kwartier kwam Schijndel wat beter in de wedstrijd wat resulteerde in veel strijd op het middenveld, maar van beide kanten ook veel balverlies en het veelvuldig hanteren van de lange bal. Kansen waren er aan Avanti-kant nog voor Jurgen van Puijenbroek die uit een vrije trap van Geert van Heeswijk naast kopte en voor Sam Habraken. Casper Brus moest in het Avanti-doel zijn kwaliteiten tonen op een goed schot van Martijn van Grinsven, maar verder was er de eerste helft voor beide doelen weinig gevaar.

Avanti’31 kwam er zoals gezegd in het eerste kwartier van de tweede helft aanvallend nauwelijks aan te pas. Het spel bleef hangen op het middenveld maar ook Schijndel slaagde er niet in gevaarlijk te worden. Het duurde tot de 60e minuut voor er weer doelkansen te bewonderen waren. Dat waren er eerst twee voor Schijndel. Doelman Brus hield eerst knap een schot uit zijn doel en vervolgens wist de verdediging de bal van de doellijn weg te werken. Avanti’31 leek door deze kansen wakker geschrokken te zijn, want prompt werd het ook voor het Schijndel-doel weer gevaarlijk toen Sam Habraken zich vrij speelde en vervolgens Said Ali Hussein wist te vinden. Zijn schot werd door Schijndel-doelman Schoenmakers gestopt. Avanti’31 wisselde vervolgens Koen van Engeland voor Jelle vd Eerden en Milan Lucius voor Fabian Koenen. Vlak na deze wissels werd Koen van Engeland ingespeeld, hij zette een actie in binnen de 16 meter en werd daarbij aangetikt waarop de prima leidende scheidsrechter van Osch de bal op de stip legde. Geert van Heeswijk schoot vervolgens vanaf 11 meter de bal onberispelijk achter doelman Schoenmakers. Schijndel probeerde nog wel terug te komen maar Avanti’31 gaf achterin geen kans meer weg. Nadat eerst Sam Habraken nog een schot over het Schijndelse doel zag gaan en Koen van Engeland had over gekopt, was het in de 87e minuut Geert van Heeswijk die met een fraai schot de wedstrijd besliste. Na nog een kans voor Said Ali Hussein had Schijndel in blessuretijd een penalty kunnen krijgen, maar de overtreding van Casper Brus, hij pakte een aanvaller bij zijn enkel, was de scheidsrechter ontgaan.

Voor Avanti’31 een belangrijke overwinning, waarmee de Boschwegse formatie weer tweede is achter Real Lunet. RKSV Schijndel zal de komende weken alle zeilen moeten bijzetten om van de onderste plaatsen weg te komen.
Avanti’31 speelt komende donderdag (19 april) om 18.45 uur de uitwedstrijd tegen Nieuwkuijk. Zondagmiddag komt dan FC Engelen naar de sportpark de Molenheide.