Wedstrijdverslag: Schijndel/De Wit – RKDVC 1-0.

Schijndel/De Wit heeft een verdiende overwinning behaalt op RKDVC uit Drunen.

Logo_RKSV_Schijndel

De thuisploeg begon met Jordy van Kasteren en Tjeerd Pijnenburg in de basis en trok meteen ten aanval.

Al in de 5e minuut bereikte een perfecte pass van Jordy van Kasteren Stan Guns en deze zette de thuisploeg al vroeg op een 1-0 voorsprong. De beide ploegen gingen  voor de winst en er werd gestreden voor iedere meter op het veld.

In de 10e minuut werd een voorzet van rechts van RKDVC maar net naast getikt door de spits van de bezoekers. Het spel golfde op en neer maar echte kansen kwamen er niet voor beide ploegen. Tot in de 31e minuut een mooie actie van Tommy van Schijndel Dani van Wijk bereikte en diens schot werd ongelukkig tegen het lichaam van Kai de Visser geschoten en zo ging de 2-0 jammerlijk genoeg verloren.

Even later werd een doelpunt van de thuisploeg van Tommy van Schijndel afgekeurd wegens buitenspel en zo bleef de krappe 1-0 op het schorenbord vermeld staan.

In de voorlaatste minuut kreeg Tjeerd Pijnenburg nog de eerste gele kaart en zo gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg wat gezien de verhouding in het veld aan de krappe kant was.

RKSV Schijndel, Voetbal

Na de rust zonder wijzigingen ging de strijd weer door maar echte kansen kregen beide partijen nog niet. RKDVC kreeg een licht overwicht maar de verdediging van de thuisploeg gaf geen krimp. In de 61e minuut een mooie actie van Tommy van Schijndel op rechts maar Kai de Visser schiet vanuit de draai maar net naast. Even later krijgt Thomas Jan van Raaij een gele kaart en de aanvoerder van RKDVC van Zutphen zijn tweede gele kaart en deze kon dus met rood vertrekken.

Lang heeft Schijndel/DEWIT niet kunnen profiteren van deze meerderheid omdat Tjeerd Pijnenburg even later ook zijn tweede gele kaart te pakken had en dus ook van het veld kon vertrekken. In de 80e minuut werd Dani van Wijk nog vervangen door Vincent van Rozendaal en even later Kai de Visser door Bas Wagenaars.

Vlak voor het einde redde keeper de Louwere nog een perfect genomen vrije trap van RKDVC en voorkwam zo de gelijkmaker. Even later blies de scheidsrechter voor de laatste keer en zo won Schijndel/DEWIT deze o zo belangrijke wedstrijd met 1-0.

Gewonnen op karakter maar vooral door het onverzettelijk winnen van de duels in deze wedstrijd. In verband met Paaspop speelt Schijndel/DEWit a.s donderdag de uitwedstrijd tegen ODC uit Boxtel aanvang 19.30 uur.