Wedstrijdverslag: Schijndel/DeWit wint eerste wedstrijd voor behoud derde klasse.

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DeWit heeft de eerste wedstrijd tegen DSC uit Kerdriel na verlenging gewonnen met 3-1.

De thuisclub startte met Brent Blummel voor Dani van Wijk en Max Neppelenbroek voor Jirre Kreemer. Beide ploegen startten heel fel en gingen beiden voor de winst. In de 6e minuut gaf de scheidsrechter op advies van de grensrechter een vrije trap op de rand van het strafschopgebied wegens vermeend hands van keeper de Louwere buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap werd genomen door Bas Vos en hij bracht de stand op 0-1. Schijndel/DeWit bleef de bovenliggende partij en een voorzet van Tjeerd Pijnenburg bereikte Brent Blummel maar deze kans werd gemist. In de 34e minuut krijgt Martijn van Grinsven een grote kans maar ook deze wordt niet benut. Een minuut later wordt een prima aanval via drie schijven door Brent Blummel tegen de voet van de keeper van DSC geschoten. Bij DSC wordt Ton Burg vervangen door Tim Essing en de thuisclub mist ook in de 43e minuut de kans op de aansluiting zodat DSC onnodig met 0-1 voorsprong de rust in gaat.

Na de rust zonder wissels mist ook Tjeerd Pijnenburg meteen de kans op de gelijkmaker na een mooie combinatie tussen Bart de Wit en Kaj de Visser. Even later redt de keeper van DSC op miraculeuze wijze na een prima schot van Kaj de Visser. DSC kan niet onder de druk uitkomen van de thuisclub maar een vrije trap van Brent Blummel levert niks op. DSC wisselt Frank Kaufman voor Roy van Beurden en in de 79e minuut veroorzaakt een verdediger van DSC een penalty na een voorzet van Brent Blummel. Kaj de Visser wist wel raad met deze kans en maakt zo de gelijkmaker 1-1. Even later wordt Brent Blummel vervangen door Mark Onwezen. Schijndel/DeWit doet alles om de overwinning over de streep te trekken en heeft geluk dat vlak voor tijd een fout van Thomas Jan vanRaaij niet afgestraft door Bas Vos van DSC. Even later fluit de scheidrechter voor einde wedstrijd en moet er 2 maal 15 minuten verlengd gaan worden.

In het eerste gedeelte van deze verlenging blijft de thuisclub veruit de betere partij maar kan de kansjes niet benutten. DSC wisselt nogmaals en wel Tim Coset voor Dorus Piels en meteen krijgt Jordy van Kasteren een kans maar ook deze gaat verloren. Bas Wagenaars komt Stan Guns nog vervangen en even later schiet Kaj de Visser keihard op de lat bij DSC. Even later maakt een verdediger van DSC hands in het strafschopgebied en de keeper van DSC weet de strafschop van Kaj de Visser nog te stoppen maar de terugspringende bal wordt door Kaj de Visser in het doel gekopt 2-1. Schijndel/DeWit wisselt Tjeerd Pijnenburg nog voor Jirre Kreemer en een minuut later straft Kaj de Visser een fout in de verdediging van DSC perfect af en brengt de stand op 3-1. Meteen fluit de scheidsrechter voor einde wedstrijd en kan Schijndel/DeWit zich a.s. zondag op gaan maken voor de volgende wedstrijd in en tegen Vessem. Een verdiende overwinning die het nodige zelfvertrouwen moet geven voor de volgende wedstrijden.