Wedstrijdverslag: Schijndel/DeWit – Real Lunet 2-2

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DeWit speelde voor de laatste kans voor handhaving in de 3e klasse. Reeds in de 3e minuut leverde een mooie aanval bijna een doelpunt op maar de voorzet van Bart de Wit werd door Martijn van Grinsven net naast geschoten. Tussen de 7e en de 14e minuut moest doelman Timo de Louwere drie keer in actie komen om Real Lunet van het scoren af te houden. Even later werd een weifeling in de verdediging van Schijndel/DeWit afgestraft door de spits van Real Lunet en deze bracht de stand op 0-1.

De inzet van de thuisploeg was ruim voldoende maar het betere spel kwam toch van de terechte kampioen. In de 28e minuut werd een voorzet van Kaj de Visser door Thomas Jan van Raaij in het zijnet gekopt. Real Lunet bleef nadrukkelijk het spel bepalen en was duidelijk de betere ploeg. Er volgden kort achter elkaar een paar corners van Real Lunet en vlak voor rust werd een van die corners ongehinderd door de spits ingekopt 0-2. Kort daarna blies de scheidsrechter voor rust met een verdiende voorsprong voor de tegenstander.

Na de rust werd Dani van Wijk gewisseld voor Brent Blummel. De thuisclub koos voor een meer aanvallende speelwijze en nam het initiatief. In de 54e minuut een mooie actie van Bart de Wit maar zijn schot belandde tegen de paal. Schijndel/DeWit was de bovenliggende partij en in de 57e minuut kopte Kaj de Visser op de lat. Schijndel/DeWit probeerde van alles om de aansluitingstreffer de maken en in de 68e minuut bereikte een voorzet van Brent Blummel Kaj de Visser en de 1-2 stond op het scorebord. Even later werd een overtreding in het strafschopgebied bestraft met een penalty en Kaj de Visser bracht de stand op 2-2. Schijndel/DeWit bleef druk uit oefenen op Real Lunet en in de 76e minuut werd Jirre Kreemer gewisseld voor Bas Wagenaars om nog meer druk uit te oefenen op de verdediging van de tegenstander. Ook in de 80e minuut weer een kans voor de thuisclub maar Martijn van Grinsven schoot net naast. Even later werd Sharam Heshmatollah nog vervangen door Max Neppelenbroek en de wedstrijd werd 10 minuten stil gelegd vanwege een hevige onweersbui. Schijndel/DeWit bleef sterker en enkele kleine kansjes gingen verloren. In de 90e minuut kreeg Brent Blummel de mogelijkheid om de overwinning binnen te halen maar zijn grote kans ging net naast het doel. Zo is het herstel van een slechte eerste helft in een prima tweede helft niet voldoende geweest om de nacompetitie te ontlopen. Met de instelling van de tweede helft moet het mogelijk zijn om zich te kunnen handhaven in deze afdeling.

Zondag a.s. de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor lijfsbehoud en wel tegen D.S.C. uit Kerkdriel. Deze thuiswedstrijd zal gehouden worden om 14.30 uur. De mogelijkheid bestaat dat de wedstrijd al zaterdag gespeeld gaat worden. De tweede wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Vessem.