Wedstrijdverslag: Schijndel/DeWit laat het afweten tegen FC Engelen

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DeWit heeft tegen FC Engelen niet kunnen brengen wat nodig was in de strijd om lijfsbehoud in de Derde Klasse C en verloor terecht met 0-2. Beide partijen begonnen vol overgave aan de wedstrijd maar in de 14e minuut scoort Niels Nagtzaam van FC  Engelen na aarzeling in de verdediging van de thuisclub al de 0-1. Even later komt er een kans voor Schijndel/DeWit  maar het schot van Bas Wagenaars wordt door een verdediger geblokt . De strijd gaat redelijk gelijk op met een toch wel beter voetballend FC Engelen. In de 30e minuut moet de geblesseerde Bas Wagenaars vervangen worden door Vincent van Rozendaal. In de 40e minuut komt er een grote kans voor FC Engelen maar met de grootste moeite kan Max Neppelenbroek nog redding brengen. Zo gaat de ruststand in met een verdiende voorsprong voor FC Engelen.

RKSV Schijndel, FC Engelen

Na de rust zonder verdere wissels start de thuisclub fel en in plaats van een penalty geeft de scheidsrechter een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar dit levert niets op. Schijndel/DeWit blijft aanvallen maar bij een grote kans van Tommy van Schijndel redt de keeper uitstekend. In de 55e minuut bereikt een dieptepass de spits van FC Engelen maar hij schiet hoog over. In de 63e minuut komt Mark Onwezen Dani van Wijk vervangen en even later krijgt de goed spelende Max Neppelenbroek  een gele kaart en er zullen er nog een paar volgen door de pietluttig fluitende scheidsrechter. Het veelvuldig tijdrekken waar de scheidsrechter niet tegen optrad vertraagde het spel aanzienlijk. In de 80e minuut een grote kans voor FC Engelen maar keeper de Louwere redt uitstekend. Een minuut later komt de bal na een prima uitgespeelde aanval van FC Engelen bij de rechterspits die een panklare voorzet af levert en Sam de Schepper laat de 0-2 aantekenen. Zo komt de overwinning terecht bij de ploeg die er de meeste aanspraak op mocht maken.

Donderdag 10 mei om 14.30 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen mede degradatie kandidaat Nieuwkuijk en zondag 13 mei 14.30 uur weer een belandrijke thuiswedstrijd tegen de andere degradatie kandidaat Haarsteeg.