Wedstrijdverslag: Schijndel/DeWit geeft voorsprong onnodig weg

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DeWit heeft zich een slechte dienst bewezen door in de laatste 15 minuten een riante voorsprong van 1-3 uit handen te geven. Zonder de geblesseerde Tommy van Schijndel en de geschorsten Thomas Jan van Raaij en Jirre Kreemer is Schijndel/DeWit voor de rust veruit de bovenliggende partij. Al in de 2e minuut de eerste kans voor Kaj de Visser na een mooi lopende aanval maar het schot gaat over. Even later belandt een vrije trap van Nieuwkuijk op de lat bij Timo de Louwere. Het wordt een felle strijd met een beter voetballend Schijndel/DeWit. Ook een vrije trap voor Schijndel/DeWit levert nog geen doelpunt op. Na een mooie actie van Max Neppelenbroek komt zijn voorzet bij spits Kaj de Visser maar de bal gaat net over de lat. Schijndel/DeWit blijft de aanval zoeken en in de 34e minuut wordt een perfecte aanval van Bart de Wit en Dani van Wijk net door Martijn van Grinsven naast geschoten. Even later een ren langs de lijn van Bart de Wit maar hij ziet zijn schot op de lat belanden. In de 43e minuut een prima actie van Dani van Wijk maar Kaj de Visser mist. Even later is het wel raak als een voorzet van Tjeerd Pijnenburg door Kaj de Visser in het doel wordt gekopt 0-1. Zo breekt de rust aan met een te kleine voorsprong voor Schijndel/DeWit gezien het betere spel en het overwicht in het veld.

RKSV Schijndel

De 2e helft begint zonder wissels maar al snel moet Vincent van Rozendaal vervangen worden door Marc Onwezen en na een mooie actie van Dani van Wijk krijgt Marc Onwezen meteen de kans om de voorsprong te vergroten maar de keeper redt. In de 49e minuut een aanval via Marc Onwezen, Dani van Wijk en Stan Guns en Kaj de Visser schiet Schijndel/DeWit naar de 0-2. Even later kopt Martijn van Grinsven na een corner maar net over. Schijndel/DeWit blijft het spel beheersen tot in de 61e minuut Nieuwkuijk uit een vrije trap te gemakkelijk de 1-2 kan scoren. Even later krijgt Stan Guns de kans om de voorsprong te vergroten maar ook deze kans wordt niet benut. In de 65e minuut komt Brent Blummel Dani van Wijk vervangen en een paar minuten later belandt een vrije trap van Kaj de Visser op de lat. In de 70e minuut brengt Kaj de Visser via een tegenstander de stand op 1-3. De geblesseerde Martijn van Grinsven wordt nog vervangen door Emiel Bijnen. De strijd lijkt gespeelt maar door niet goed verdedigen brengt Nieuwkuijk de spanning terug tot 2-3. Nieuwkuijk speelt alles of niets en Schijndel/DeWit staat onder druk. Even later krijgt Brent Blummel nog de kans om de voorsprong te vergroten maar deze gaat verloren. In blessure tijd valt een vrije trap zonder ingrijpen van de verdediging zomaar in het doel van Schijndel/DeWit en zo wordt de overwinning geheel onnodig weggegeven 3-3. De strijd om de derde plaats van onder zal zondag veilig gespeeld moeten worden als de kampioen Real Lunet op bezoek komt.

Zondag 27 mei Schijndel/DeWit – Real Lunet om 14.30 uur.