Wedstrijdverslag Saturnus (Bladel) – HV Zephyr (Schijndel) 7 januari 2017

logo-zephyr-Schijndel

Afgelopen zondagochtend heeft het damesteam van HV Zephyr haar eerste (uit-)wedstrijd van 2018 gespeeld in Bladel. Gedreven, met een fit team, om de punten mee naar Schijndel te nemen start het team de wedstrijd tegen Saturnus. Saturnus wist na enkele minuten de voorsprong te pakken waar Zephyr even later met een goal van Alisha de Wit een tegenantwoord op gaf, 1-1. De verdediging van beide teams staat goed waardoor er weinig kansen om te scoren ontstaan. Waar Saturnus toch meerdere keren door de verdediging van Zephyr wist te komen, lukte het hen niet om tot scoren te komen door het goede keepwerk van Marieke van Thiel. Zephyr werkt hard en zet mooie aanvallen op waaruit vier goals voortkomen van Sabrina Timmermans, Esther van Eggelen en Willeke Timmers. Hiermee weten zij een voorsprong te pakken, 2-5. Na een verdedigingsfout van Zephyr krijgt Saturnus een penalty mee, deze weten zij echter niet af te ronden door de krachtige stop van keeper Marieke van Thiel. Met nog een paar minuten op de klok voor de rust raakt Zephyr de focus kwijt. Door een aantal slordig aangegooide ballen die resulteren in balverlies krijgen de dames nog twee tegengoals van Saturnus om de oren. Ze gaan de rust in met een geringe voorsprong van 4-5.

Zephyr, Handbal, Dames 1

Na de rust gaat Saturnus fel van start en weet door snel balspel tweemaal de goal te treffen, Zephyr komt hiermee op een achterstand van 6-5. Door goede druk op de opbouw wordt Esther van Eggelen op de hoek vrijgespeeld waarna ze een goal voor Zephyr weet te zetten. Ook Willeke Timmers komt tot scoren door een mooie passeerbeweging waarna ze vrij voor goal komt. De voorsprong is terug, 6-7 voor Zephyr. Door het snelle spel van Saturnus weet Zephyr haar verdediging niet goed neer te zetten waardoor zij meerdere malen voorbij worden gelopen met drie tegendoelpunten als gevolg, 9-7. Door een passeerbeweging op de hoek weet Willeke Timmers zichzelf vrij te spelen en de goal opnieuw te treffen. De aanvallen van Zephyr komen echter onvoldoende in beweging waardoor er balverlies ontstaat. Saturnus weet hier twee breaks uit te slepen welke goed worden afgerond. Door een goede druk van de opbouwlijn van de dames van Zephyr weten ze opnieuw Willeke Timmers vrij te spelen op de hoek en kan Sabrina Timmermans met een mooi loopschot tot scoren komen, 12-11. Toch is het Saturnus die een grotere voorsprong weet te pakken door een aantal goede aanvallen en twee minuut straffen bij Zephyr, waarop tegenantwoord van Zephyr uitblijft, 16-11. Vanuit afstandsschoten weet Willeke Timmers wederom tweemaal te scoren, wat het gat in de stand verkleint tot 16-13.  Met nog maar een enkele minuten op de klok weet Saturnus nog een doelpunt in de wacht te slepen, waardoor de eindstand op 17-13 uitkomt.

Helaas dit weekend geen punten voor de dames van Zephyr, maar volgende week gaan ze er met volle kracht weer tegenaan om 19:20 uur tegen de Groesbeekse Glorie in Schijndel.

Willeke Timmers (6), Sabrina Timmermans (4), Esther van Eggelen (2), Alisha de Wit (1)