Wedstrijdverslag ODC – SV Avanti’31: Avanti’31 wint met 2-1 van ODC door doelpunt in de blessuretijd

Logo_sv_avanti_31Er stonden al 93 minuten op de klok van scheidsrechter Fitters toen doelman van der Zande van ODC met uiterste inspanning een Avanti-schot tot corner wist te verwerken. Die corner werd door Geert van Heeswijk precies op het hoofd van centrale verdediger Stef Smits gelegd. De kopbal van Stef verdween onbereikbaar voor doelman van der Zande in het ODC-doel en dat betekende voor Avanti’31 de zesde overwinning op rij in de competitie.

Avanti’31 was de wedstrijd niet goed begonnen. De eerste 10 minuten was er veel slordig balverlies en dat leverde ODC een aantal kansen op. Het was te danken aan een uitstekende redding van doelman Casper Brus dat Avanti’31 in de 12e minuut niet op achterstand kwam toen ODC-spits van Lokven vrij voor hem verscheen. Avanti’31 was hiervan blijkbaar wakker geschrokken want vervolgens werd het publiek getrakteerd op een serie prachtige aanvallen. Deze aanvallen leidden tot schotkansen voor Fabian Koenen, Said Ali Hussein (op de paal), opnieuw Fabian Koenen en Teun van Doornik. ODC-doelman van der Zande liet hierbij ook zien dat hij een prima keeper is. Nadat vervolgens ODC weer twee maal gevaarlijk voor het Avanti-doel was verschenen werd het in de 37e minuut 0-1. Teun van Doornik vond aan de andere kant van het veld Said Ali Hussein die met een prachtige actie, en geholpen door een subtiele één-twee met Sam Habraken, de ODC-verdediging uitspeelde en de bal koelbloedig langs van der Zande in het doel schoof. Omdat ODC pal voor rust nog een enorme kans om zeep hielp was de 0-1 ook de ruststand.

De tweede helft was het ODC dat het betere van het spel had en dat ook de nodige kansen kreeg. Jurgen van Puijenbroek wist nog een keer op de lijn redding te brengen en de ODC-voorwaartsen misten zelf ook nog de nodige kansen. Avanti’31 kwam er nog maar een enkele maal uit. Mauro Brus leverde een gevaarlijk schot af dat maar net naast ging maar in de 67e minuut was het dan toch de aan ODC-kant uitblinkende middenvelder Lex vd Biggelaar die met een snel uitgevoerde individuele actie een paar Avanti-verdedigers wist te kloppen en vervolgens ook Casper Brus geen kans gaf, 1-1. ODC probeerde in het restant van de wedstrijd nog een overwinning te forceren. Dat lukte niet, mede door het sterk spelende middenveld van Avanti’31. Avanti’31 wist zich in de slotfase zelf ook nog enkele kansen te creëren. Iedereen had zich na 90 minuten al tevreden gesteld met een gelijk spel, toen Stef Smits ruim in blessuretijd de overwinning voor Avanti’31 wist te bewerkstelligen en daarmee ODC met lege handen liet staan.

Avanti’31 blijft met deze overwinning Real Lunet goed volgen. Na de carnaval komt op 18 februari het Vughtse Zwaluw op bezoek op sportpark De Molenheide. Zwaluw staat met vier punten achterstand op Avanti’31 derde in de competitie.