Wedstrijdverslag: dik verdiende overwinning van Schijndel/DeWit

Logo_RKSV_SchijndelSchijndel/DeWit heeft donderdagavond goede zaken gedaan door Taxandria met 3-2 naar huis te sturen.

Schijndel/DeWit wilde met dezelfde spelers beginnen als afgelopen zaterdag tegen Avanti’31 maar bij de warming up gaf doelman Schoenmakers aan niet fit te zijn en werd vervangen door jeugdkeeper Roy Schouten.

De thuisclub nam meteen het heft in handen en zette Taxandria flink onder druk. In de 8e minuut rende linksachter Bart de Wit  naar voren maar zijn voorzet werd net op tijd door de keeper onderschept. Een minuut later een vrije trap van Kaj de Visser die net naast het doel verdween. Schijndel/DeWit bleef de bovenliggende partij tot dat in de 13e minuut een voorzet van rechts verkeerd werd ingeschat door Jordy van Kasteren en de spits van Taxandria scoorde onhoudbaar voor Roy Schouten de 0-1.

Schijndel/DeWit bleef gevaarlijker dan de tegenstander en er kwam een mogelijkheid voor Kaj de Visser maar deze werd gemist. In de 21e minuut werd Martijn van Grinsven neergelegd in het strafschop gebied  en Kaj de Visser wist hier wel raad mee en bracht de stand op 1-1. De thuisclub blijft de aanval zoeken en geeft Taxandria geen kans om gevaarlijk te worden. Er komt nog een kans voor Stan Guns maar zijn inzet wordt door een verdediger van de doellijn gehaald. Even later een mooie aanval over rechts maar de voorzet van Tommy van Schijndel wordt door Martijn van Grinsven jammer genoeg tegen de lat geschoten. Vlak voor rust nog twee kansen voor Schijndel/DeWit , uit de corner van Kaj de Visser wordt de ingeschoten bal weer door een verdediger van de doellijn getrapt en een vrije kop kans van Thomas Jan van Raaij gaat net naast. Zo breekt de ruststand aan met 1-1. Gezien de kansen zou een grote voorsprong verdiend geweest zijn. De ruststand duurde door een medisch ongeval een dik kwartier langer tot de ambulance vertrokken was. Na de rust werd de niet geheel fitte Stan Guns vervangen door Dani van Wijk. De wedstrijd gaat verder met het overwicht voor Schijnde/DeWit zoals voor de rust en in de 49e minuut voorkomt de keeper van Taxandria een doelpunt door het schot van Jirre Kreemer te pareren.  Even later krijgt Freek van Venrooy van Taxandria zijn tweede gele kaart en moet vertrekken.

RKSV Schijndel/De Wit

Schijndel/DeWit blijft gaan voor de overwinning en in de 58e minuut  wordt een mooie voorzet van Tommy van Schijndel door Kaj de Visser afgerond en hij brengt de stand op 2-1. In de 71e minuut begaat Thomas Jan van Raaij een onnodige overtreding wat ook met geel bestraft wordt en zowaar gaat de vrije trap die hierop volgde naast de muur in het doel en de stand is 2-2. Een teleurstelling van de thuisclub en de trainer van Taxandria wisselt nog twee spelers om deze gelijke stand te handhaven. Ook de thuisclub wisselt Bas Wagenaars voor Jordy van Kasteren en Jordy Broks voor Jirre Kreemer. Schijndel/DeWit zet alles op alles en de moed wordt beloont als Jordy Broks een perfecte voorzet aflevert en deze wordt door Martijn van Grinsven prima in gekopt 3-2. De ontlading was groot na de wedstrijd en gezien het verloop van deze ontmoeting ook dik verdiend.