Wedstrijdverslag: Avanti’31 wint met 1-0 van FC Engelen door schitterend doelpunt van Jelle vd Eerden

Logo_sv_avanti_31

Over de hele wedstrijd gezien waren Avanti’31 en FC Engelen zondagmiddag goed aan elkaar gewaagd. In de eerste helft had Avanti’31 het betere van het spel, in de tweede helft was er een licht overwicht voor FC Engelen. Het was een schitterend doelpunt van Jelle vd Eerden in de eerste helft waarmee de wedstrijd werd beslist.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Geert van Heeswijk in het zonnetje gezet. Geert wist afgelopen donderdag in de uitwedstrijd tegen Nieuwkuijk zijn 74e en 75e officiële competitiedoelpunt te maken. Zijn eerste doelpunt dateerde van maart 2008 in de wedstrijd tegen Vlijmense Boys.

De eerste helft begon met direct een aanvallend Avanti’31. Dat leverde al na twee minuten een kans op voor Said Ali Hussein die op een pass van Jurgen van Puijenbroek voor doelman Uluman verscheen. De keeper wist met zijn voet redding te brengen waarna Sam Habraken zijn voet niet goed tegen de terugspringende bal kon krijgen. Na wat kleine kansen aan beide kanten was het de 23e minuut waarin de uiteindelijke beslissing van de wedstrijd viel. De bal werd vanaf de rechterkant naar Jelle vd Eerden gespeeld die zich een paar meter buiten de 16 meter knap van twee tegenstanders vrij speelt en met een prachtig schot de doelman van FC Engelen kansloos laat. In het verdere verloop van de eerste helft waren er nog kansen voor beide doelen, maar Casper Brus in het Avanti-doel en doelman Recep Uluman wisten met goede reddingen verdere doelpunten te voorkomen.

In de tweede helft zakte onder invloed van de warmte het tempo in de wedstrijd ver terug. FC Engelen had een licht veldoverwicht, maar wist dat, behoudens een schot op de paal in de 65e minuut, niet in grote kansen om te zetten. Waar Avanti’31 in de tweede helft ook niet meer echt gevaarlijk wist te worden kwam het einde van de wedstrijd met een 1-0 overwinning voor Avanti’31. De laatste drie wedstrijden in acht dagen tijd leverden daarmee de volle negen punten op. Door het verlies van BMC zondagmiddag tegen Schijndel heeft Avanti’31 de tweede plaats nu met zes punten voorsprong stevig in handen.

De volgende wedstrijd is voor Avanti’31 pas op 6 mei. Dan gaat het in en tegen Haarsteeg om de winst in de tweede periode. Naast Avanti’31 is BMC de enige andere ploeg die nog een kans heeft om deze periode te winnen.