Wedstrijdverslag: Avanti’31 wint bij Wilhelmina met 2-0 en is zeker van de nacompetitie voor promotie

Logo_sv_avanti_31

Door de winst zondagmiddag in Den Bosch tegen Wilhelmina is Avanti’31 zeker van het spelen van nacompetitie voor promotie. Als Avanti’31 niet zelf de 3e periode wint, dan neemt  de Boschwegse formatie zeker de periode van de aanstaande kampioen Real Lunet over. Real Lunet moet nog twee punten binnenhalen in de laatste twee wedstrijden om de titel binnen te halen. Slaagt de Vughtse formatie daar niet in, dan heeft Avanti’31 zelfs nog een kans op de titel.

Zondag speelde Avanti’31 een matige wedstrijd tegen Wilhelmina. Op het slechte veld, de grasmaaier was zo te zien al even niet langs geweest, was het ook lastig om goed combinatievoetbal te laten zien. In de eerste helft creëerde  Avanti’31 welgeteld drie kansen, in de 5e minuut schoot Geert van Heeswijk op de lat, in de 36e minuut ging een schot van Jeroen Brus over het doel en in de 37e minuut was het Stef Smits die een corner van Geert van Heeswijk keurig in het doel kopte. Omdat Wilhelmina er de hele eerste helft geen echte kans tegenover wist te zetten was het dus 1-0 voor Avanti’31 bij rust.

De tweede helft was van Avanti-kant rommelig met veel lange ballen en te veel balverlies. Wilhelmina kreeg hierdoor wat meer balbezit, maar de Bossche ploeg wist daar niet goed raad mee. De grootste kans voor Wilhelmina was pas in blessuretijd te aanschouwen, maar toen had Luc vd Hurk al met een mooie lob over keeper vd Berselaar Avanti’31 op een 2-0 voorsprong gezet. De kans voor Wilhelmina ging overigens naast zodat Avanti’31 zich zeker stelde van nacompetitievoetbal en Wilhelmina definitief gedegradeerd is naar de 4e Klasse.

Komende zondag (1e Pinksterdag) speelt Avanti’31 tegen Vlijmense Boys. Omdat op het hoofveld van sportpark de Molenheide dan de Dorpszeskamp plaatsvindt, wordt de wedstrijd in Vlijmen gespeeld, aanvang 14.30 uur.