Geslaagd judoweekend/Tenzin van Osch derde bij de Zuid Nederlandse Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag vonden de Zuid Nederlandse Kampioenschappen tot 15 jaar plaats. Tenzin van Osch won de bronzen medaille.  Zijn eerste partij verloor hij helaas waardoor hij in de verliezersronde twee keer zo hard terug moest komen. Maar dit deed hij dubbel en dwars en won alle wedstrijden daarna. Hij heeft zich hiermee geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Op zondag deed Budoclub Schijndel met 22 deelnemers mee aan het regiotoernooi in St. Michielsgestel. Met veel 1e en 2e prijzen gingen ze huiswaarts en dat terwijl er veel judoka’s tegen een clubgenoot moesten judoën. Tygo Faes en Yuri Schevers deden voor de eerste keer mee en ze werden beiden 2e.  Mooie ippons (hoogste score, vol punt) werden o.a. gescoord door Skip van Geffen, Jay Mutsaars, Tobias Steenbakkers en Boyd Prinsen. Uitslagen:

1e prijs: Lars Wijnakker, Ivy Steenbakkers, Juan Schevers, Tobias Steenbakkers,  Jay Mutsaars, Boyd Prinsen, Vinny van Alebeek

2e prijs: Skip van Geffen, Alain van Geelen, Jonathan Steenbakkers, Kaïn van Osch, Yuri Schevers, Quinn Gloudemans, Tygo Faes, Gavin Prinsen

3e prijs: Tjeu van Eerd, Jasper Schellekens, Jonas Jong, Wout vd Heijden, Xip Coset

4e prijs: Lente van Wanrooij, Jordy Schellekens

Vorig weekend waren er ook twee Schijndelse judoka’s actief op de wedstrijdmat. Jill Mutsaars maakte een goede comeback op de wedstrijdmat  en deed voor het eerst na een langdurige blessure weer mee aan een toernooi. Ze behaalde de 3e prijs.
Jasper van de Oetelaar deed mee aan de Nederlandse Kampioenschappen tot 21 jaar. Hij begon heel sterk en won zijn eerste 3 wedstrijden.  In de kwartfinale verloor hij helaas. Uiteindelijk is hij 9e geworden van de 44 deelnemers in zijn poule.