SV Avanti’31 zet zwakke eerste helft na de rust recht met 3-0 overwinning op Taxandria

Logo_sv_avanti_31

De  eerste helft van de wedstrijd tegen Taxandria op 2e Paasdag speelde Avanti’31 in een veel te laag tempo en met veel slordig balverlies op het middenveld. Taxandria had daar enkele malen van kunnen profiteren, maar omdat de Oisterwijkers dat verzuimden was de stand bij rust nog 0-0. Na rust speelde Avanti’31 in een wat hoger tempo wat uiteindelijk resulteerde in twee doelpunten van Said Ali Hussein en één doelpunt van Mauro Brus.

Avanti’31 had al in de eerste minuut op achterstand kunnen komen. Een aanvaller van Taxandria verraste doelman Casper Brus met een lepe boogbal die echter op de lat terecht kwam. In het verloop van de eerste helft moest Casper Brus een aantal malen redding brengen om zo zijn elftal op de been te houden. Avanti’31 kreeg zelf maar twee goede kansen. In de 21e minuut kon Luke Veroude een voorzet van Geert van Heeswijk net niet bereiken en in de 33e minuut schoot Said Ali Hussein de bal op de lat.

Na rust zag het publiek een wat actiever Avanti’31 dat Taxandria nauwelijks nog ruimte gaf om te voetballen. Casper Brus hoefde eigenlijk nog maar eenmaal handelend op te treden bij een uitval van Taxandria. Na een kwartier spelen in de tweede helft wist Said Ali Hussein een verkeerde pass in de verdediging van Taxandria te onderscheppen en vervolgens de keeper te omspelen. Dat betekende de 1-0 voorsprong voor Avanti’31. Enkele minuten later vond Geert van Heeswijk vanaf de eigen helft de snel opkomende Stan vd Hurk. Stan vond vervolgens Sam Habraken die Said voor doel aanspeelde. Said maakte deze kans netjes af waarmee de wedstrijd eigenlijk was beslist. In de 75e minuut werd het bijna 3-0 toen Geert van Heeswijk een combinatie met Said Ali Hussein leek af te ronden, maar de bal kwam via de binnenkant van de paal weer het veld in. 3-0 werd het toch nog toen in de 83e minuut Koen van Engeland de bal bij Mauro Brus wist te krijgen. Mauro had geen moeite meer de bal tegen de touwen te schieten.

avanti - haarstreeg

Al met al gezien de tweede helft een verdiende overwinning, waarmee Avanti’31 de spanning in de competitie houdt. Komende zondag komt de nummer drie van de ranglijst BMC uit Berlicum op bezoek aan de Molenheide.