Wedstrijdverslag: Sint Michielsgestel brengt Avanti’31 eerste nederlaag sinds 5 november toe

Logo_sv_avanti_31

Op 5 november 2017 was het Real Lunet dat van Avanti’31 had weten te winnen. Vanaf dat moment was er niet meer verloren, maar zondagmiddag was het Sint-Michielsgestel dat Avanti’31 met een 1-0 nederlaag terug naar Schijndel wist te sturen. Die terugweg naar Schijndel liep overigens via een lange derde helft in de oergezellige kantine in Sint-Michielsgestel.

De meest opvallende man op het veld was zondagmiddag de scheidsrechter. In de 17e minuut bleef een 100% strafschop voor Avanti’31 uit nadat doelman Dennis Kapteijns middenvelder Sam Habraken binnen de 16 meter ten val had gebracht. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd viel de scheidsrechter op met het nemen van enkele warrige beslissingen. De beide elftallen wisten zich overigens verder in de eerste helft geen enkele kans te creëren, zodat de rust met 0-0 aanbrak.

In de 2e helft was er voor het publiek wel wat meer te beleven met aan Avanti-kant wat kleine kansen voor Geert van Heeswijk, Said Ali Hussein en Stef Smits. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de fraaie treffer waarmee Daan Voets in de 66e minuut de wedstrijd besliste. Daan besloot een goede actie over de rechtervleugel met een onhoudbaar schot. Vijf minuten later had het nog 2-0 kunnen worden toen een vrije trap van Nick Vliegenthart boven Casper Brus op de lat uiteen spatte. Tot verbazing van iedereen op het sportpark floot de scheidsrechter, ondanks de nodige blessures en wissels, na exact 90 minuten de wedstrijd af.

Door deze nederlaag is de achterstand van Avanti’31 op Real Lunet opgelopen tot vier punten en zijn de achtervolgers BMC en VFC Zwaluw tot op één respectievelijk twee punten genaderd. Komende maandag (2e Paasdag) speelt Avanti’31 om 14.30 uur de wedstrijd tegen Taxandria.