Schijndel/deWit geeft ODC de overwinning cadeau

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/deWit heeft op een onwaarschijnlijke manier de overwinning aan ODC weggegeven. De start van beide partijen was hoopvol en de strijd was er van beide partijen. Bij ODC stond ex Schijndel keeper Jordy van der Zande in het doel en deed dat prima. Alle twee de partijen speelden voor de winst en in de 7e minuut werd een mooi opgezette aanval via Brent Blummel maar net naast geschoten door Vincent van Rozendaal. Het spel golfde heen en weer tot in de 15e minuut het middenveld van de thuisploeg inclusief Tommy van Schijndel de fout in ging en de spits van ODC profiteerde hiervan en deze bracht zo de stand op 0-1. Na deze treffer kwam ODC beter in het spel en Schijndel/de Wit kon er weinig tegenover stellen. De inzet was prima maar het vele onnodige balverlies kwam het spelpeil van de thuisploeg niet ten goede. Schijndel/deWit kon zich geen enkele kans scheppen en moest zo steeds achter de feiten aanlopen. In de 45e minuut liep een foute inschatting van keeper de Louwere nog goed af zodat de ruststand inging met een 0-1 achterstand.

Na de rust waren Robin van Schijndel en Stan Guns de vervangers voor Tommy van Schijndel en Jody van Kasteren. De wedstrijd ging verder zonder opwindende momenten tot in de 62e minuut er een grote kans was voor ODC maar deze werd gemist. Een minuut later werd door slecht wegwerken van de verdediging van de thuisploeg de stand op 0-2 gebracht door ODC. Even later werd weer door onnauwkeurig verdedigen de stand op 0-3 gebracht en was de wedstrijd gespeeld. Schijndel/deWit kon geen vuist maken en de verdediging van ODC had dan ook geen enkele moeite om de nul te houden. In de 73e minuut kwam Bas Wagenaars nog Dani van Wijk vervangen en even later werd een mooi opgezette aanval van Schijndel/deWit door Robin van Schijndel maar net naast geschoten. Toen even later een prima opgezette aanval van ODC ook nog de 0-4 betekende was deze nederlaag een zware domper tegen een tegenstander die niet veel beter was dan de thuisploeg. Het onnauwkeurig uitverdedigen en het vele balverlies van het middenveld kostte Schijndel/deWit weer de punten.

Zondag om 14.30 uur de uitwedstrijd naar Haarsteeg de ploeg waar echt van gewonnen moet worden gezien de stand op de ranglijst.