Onverwachte nederlaag Schijndel/DeWit tegen Wilhelmina

Schijndel/DeWit heeft tegen Wilhelmina niet kunnen brengen wat in de twee voorgaande wedstrijden wel gebeurde.

De beide ploegen startten fel en gaven vooralsnog weinig weg. Na een mooie dieptepass vanuit de verdediging ging Tommy van Schijndel op rechts goed door en zijn perfecte voorzet werd door Kaj de Visser niet in het doel maar tegen de benen van de keeper gekopt. Op het slechte veld was goed voetbal bijna niet mogelijk maar daar hadden beide partijen last van. Schijndel/DeWit was wel wat sterker dan de thuisclub maar verder dan een keihard schot van Kaj de Visser op de paal kwam men niet. In de 36e minuut moest Dani van Wijk geblesseerd van het veld en werd vervangen door Jirre Kreemer. Even later werd een mooie aanval van Schijndel/DeWit nipt tot corner verwerkt en een prachtig schot van Stan Guns ging net over. In de allerlaatste minuut voor de rust werd een voorzet van links van Wilhelmina ongehinderd ingekopt door spits Thomas Netten 1-0. Zo ging de rust in met een niet verdiende achterstand.

RKSV Schijndel/De Wit, Voetbal

Na de rust een heel ander Wilhelmina dat feller was in de duels en Schijndel/DeWit geen ruimte gaf om gevaarlijk te worden. Wilhelmina voerde de boventoon en was in alles de bovenliggende partij. De dieptepass werd herhaaldelijk gebruikt waar de verdediging van Schijndel/DeWit de grootste moeite mee had. De felheid waar Schijndel/DeWit de voorgaande twee wedstrijden mee speelde was na de rust ver te zoeken en zo bleef Wilhelmina gemakkelijk overeind. In de 50e minuut toch nog een kans voor Schijndel/DeWit maar uit de voorzet van Sharam Heshmatollah kopte Kaj de Visser net over. Tussen de 52e en 56e minuut kreeg Wilhelmina op snelheid twee kansen maar deze werden niet benut. In de 57e minuut werd de verdediging van Schijndel/DeWit volledig uitgespeeld en weer kon Thomas Netten hier van profiteren en hij bracht de stand op 2-0. Even later werd Vincent van Rozendaal vervangen door Bas Wagenaars. Wilhelmina bleef gevaarlijker en Jirre Kreemer kreeg nog een gele kaart. In de 76e minuut weer een dieptepass waar de verdediging geen vat op heeft en Roberto Janssen scoort gemakkelijk de 3-0. Wilhelmina wisselt nog twee keer en speelt de wedstrijd gemakkelijk uit. In de 88e minuut redt keeper de Louwere nog de kans op 4-0 en Schijndel/DeWit verliest deze o zo belangrijke wedstrijd en geeft Wilhelmina de hoop die er bij hen eigenlijk niet meer was. Verdiende nederlaag, afgetroefd na de rust op beleving en inzet tegen de ploeg die meer kon brengen dan Schijndel/DeWit.

Aanstaande zaterdagavond om 19.00 uur de Schijndelse derby thuis tegen SV Avanti’31.