Heren Zephyr verliezen ondanks mooi spel

logo-zephyr-Schijndel

Het is aftellen geblazen. Het heren handbalteam van Zephyr is begonnen aan haar laatste wedstrijden. Het team zal volgend jaar noodgedwongen stoppen, omdat er geen team meer gevormd kan worden. Een aantal spelers stoppen ermee, vanwege blessures of vrijwillig, en helaas is de basis bij Zephyr te krap om een compleet team in te schrijven. De een na laatste wedstrijd speelde de ploeg afgelopen zaterdag bij Groene Ster in Zevenbergen.

De krappe selectie was duidelijk, doordat Bram van de Ven met een blessure uitviel en GertJan van Zutphen afwezig was, had Zephyr slechts één wissel. Desalniettemin startten de Schijndelnaren erg sterk. De tegenstander was niet mis, maar Zephyr kon vlug een voorsprong van 3-6 nemen. Veel snelle balovernames en goed uitgespeelde aanvallen leiden tot deze mogelijkheden, die allemaal verzilverd werden. Rob van den Oetelaar stond goed te keepen en zorgde voor de basis van de voorsprong. Maar Groene Ster mocht niet onderschat worden. Geslepen ervaren handballers die rustig hun kans afwachten. Zephyr maakte het ze echter wel erg moeilijk. Dat leidde zelfs tot een rode kaart. Jorge Carvalho liep een break out en werd op volle snelheid getorpedeerd door een tegenstander. De scheidsrechter maakte de enige juiste beslissing en stuurde de speler van het veld. Zephyr bleef goed handballen, Anton van de Laar scoorde meermaals uit de hoek en Pieter Smits was gevaarlijk vanaf rechteropbouw. Maar de tegenstander kwam steeds dichterbij. Tegen het einde van de eerste helft stonden de ploegen zelfs gelijk. Twee seconden voor rust zorgde Sjoerd Bouwmans echter nog wel voor de voorsprong met een ontzettende poeier van afstand: 14-15.
De tweede helft begon weer sterk aan Schijndelse kant, ze namen het initiatief en liepen uit naar 15-18. Maar na 10 minuten begon de smalle selectie zich op te breken. De spelers werden moe en het spel werd voorspelbaarder. Ze vochten als leeuwen in de dekking, maar Groene Ster vond steeds vaker het gaatje. Bij 20-20 gingen ze over Zephyr heen en bouwden hun score uit. Voor de uitploeg werd het lastiger het net te vinden. Hannes van de Ven kwam wel een aantal keer vrij aan de cirkel, maar echt inlopen lukte Zephyr niet meer. Het werd uiteindelijk een jammerlijke verliespartij, de wedstrijd werd verloren met 31-25. Al heeft Zephyr er geen slecht gevoel aan over gehouden, omdat ze goed hebben gestreden.

Op zaterdag 7 april om 20.30 spelen de heren hun allerlaatste competitiewedstrijd voor Zephyr. Ze zouden het zeer waarderen als ze op veel supporters kunnen rekenen. U bent van harte welkom om de mannen aan te komen moedigen in sporthal De Dioscuren in Schijndel.