Dames Zephyr DS1 winnen van Bedo DS1

Zondagochtend 30 oktober stond de 4e wedstrijd van het seizoen op het programma bij de dames van Zephyr. Een lastige wedstrijd want Bedo stond op de 5e plek in de poule en Zephyr net daarboven. Er moest dus gewonnen worden om boven in het klassement te blijven!

Na de positieve woorden van coach Ad Martens begon Zephyr sterk aan de wedstrijd. In de eerste aanval scoorde Nolly Goossens direct vanuit de rechterhoek. Esther van Eggelen was goed in vorm en scoorde een aantal keer vanuit de linker opbouw. De stand ging gelijk op maar Zephyr bleef met een aantal punten voor staan. Vanuit beide teams werd er soms fel verdedigd waardoor er een aantal penalty’s gegeven werden door de scheidsrechter. Deze werden allemaal goed benut, helaas ook aan de kant van Bedo. Sabrina Timmermans, weer terug in vorm na de geboorte van haar zoon, sloot de eerste helft af met een goed schot vanuit een 9-meter. De ruststand was 11-6.

Coach Ad Martens sprak de dames toe in de rust en gaf aan dat het wel eens een lastige tweede helft zou kunnen worden. Dit was direct te merken toen het spel weer begon. In de eerste paar minuten kwam de bal twee keer in het doel van Zephyr te liggen door slordig verdedigen. Daarna kwam Zephyr terug door een aantal penalty’s te benutten. In de verdediging wilde het niet lukken waardoor er veel gaten vielen. Gelukkig stond Peggy Blankenwater goed te keepen en stopte ze zelfs een penalty. In de aanval zette Mariëlle van der Aa een aantal goede wissels in waardoor er ruimte gecreëerd werd en er nog een aantal keer gescoord kon worden. De stand eindigde in 17-12 in het voordeel van Zephyr.