Dames Zephyr DS1 lijden forse nederlaag tegen Someren DS2

logo-zephyr-Schijndel

Zaterdagavond 27 januari speelde de dames van handbalvereniging Zephyr een thuiswedstrijd tegen de dames uit Someren. De dames uit Someren staan bovenaan in de poule en hierdoor wisten de Schijndelse dames dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. Aan het begin ging de wedstrijd erg gelijk op. Dit gaf de dames van Zephyr goede energie! Alisha de Wit scoorde tot wel drie keer toe met een mooie bal vanuit de hoek via de grond. Hierop had de keeper van Someren geen grip. Ook Willeke Timmers en Sabrina Timmermans scoorde vanuit hun positie met een afstandschot. Dit bracht de stand op een voorsprong voor de dames van Zephyr, 5-3. Helaas ging het vanaf hier minder goed in de verdediging van Zephyr. Er vielen gaten en hiervan wist Someren goed gebruik te maken. Ze scoorde wel zes keer achter elkaar zonder een doelpunt van Zephyr tegen. Coach Ad Martens wisselde een aantal speelsters bij Zephyr wat voor frisse energie zorgde. Anouk van Os en Marieke van Thiel scoorde beide vanaf de opbouw. De bracht de ruststand op 7-13.

In de rust werd bij de dames van Zephyr duidelijk dat het spel terug moest naar de eerste 15 minuten van de eerste helft. Die gingen erg goed en zo zou de hele wedstrijd gespeeld moeten worden. Dit was dan ook het doel voor de tweede helft.

Zephyr, Handbal, Dames 1

Helaas lukte dit niet en de dames uit Someren maakte hier goed gebruik van. Er bleven een tijd lang doelpunten uit voor Zephyr waar de dames uit Someren wel veel scoorde. Het gat liep uit een en de voorsprong van Someren werd hierdoor groter, 7-18. Someren kreeg een aantal penalty’s waarvan  keepster Esther van Eggelen er één tegen hield. Sonja van Hamond wist even later te scoren vanuit een prachtig schot vanaf de cirkel. Ook Sabrina Timmermans scoorde even later met een onderhands schot. Zephyr kreeg nog een penalty die Sonja van Hamond erg mooi afrondde met een lobje. Maar helaas was de voorsprong te groot waardoor de eindstand 11-27 werd.

Volgende week spelen de dames van Zephyr om 19:20 uur op zaterdagavond tegen Tremeg in de Dioscuren in Schijndel.