Dames Zephyr 1 verliezen van Bedo

logo-zephyr-Schijndel

Zaterdagavond 16 december speelden de dames van Zephyr de laatste wedstrijd van het jaar tegen Bedo in Lieshout. De dames van Zephyr gingen goed van start en speelden mooi opgezette aanvallen maar helaas verdween de bal maar niet tussen de palen. De openingstreffer van de wedstrijd was dan ook voor Bedo. Hieropvolgend creëerde Zephyr wel kansen maar deze werden wederom niet voldoende benut. Bedo kon hierdoor uitlopen naar 4-0. Alisha de Wit vond het toen wel welletjes en schoot mooi raak vanuit de hoek. Zephyr werd hierdoor wakker geschud en begon aan een inhaalrace. Door een mooi sprongschot van Esther van Eggelen en een prachtig subtiel lobje vanaf de 7-meter door Sonja van Hamond werd de stand terug gebracht naar 4-3. Helaas kon Zephyr telkens maar niet aanhaken en kon Bedo uiteindelijk zelfs uitlopen naar 6-3. Dit werd tevens ook de ruststand.

Tijdens de rust kregen de dames een peptalk van coach Ad Martens. De Schijndelse dames kwamen fel uit de kleedkamers echter verdedigend kreeg Zephyr geen grip op de afstandschoten van de tegenpartij waardoor Bedo uit kon lopen naar 10-5. De dames uit Schijndel bleven vechten en Willeke Timmers scoorde de 10-6 voor Zephyr. Bedo kreeg vervolgens een penalty en kon daarna nog verder uitlopen naar 11-7. Zephyr had hier echter direct een antwoord op; opbouwspeelster Loes Ketelaars kon door een mooi loopschot de 8-11 op het scorebord zetten. Helaas had het middenblok van Zephyr in de laatste fase van de wedstrijd geen grip op de circelspeelster waardoor Bedo nog een aantal keren kon scoren. Bedo liep nog verder uit en 17-8 werd uiteindelijk de einduitslag in het voordeel van de thuis spelende ploeg. Deze stand geeft wel een beetje een vertekend beeld van de wedstrijd want Zephyr kon de eerste 45 minuten zeer goed bij blijven. Jammer dames aan de inzet lag het niet volgend jaar gaan we er weer voor!!